Thema-avond over HONING

Datum: vrijdag 8 november 2013 (20:00 tot 22:30)
Plaats:De Kerckhaen, Westbeemster

Alles over HONING

Vrijdagavond 8 november 2013 in De Kerckhaen
Jisperweg 57, 1464 NG West Beemster
Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Alles wat bijenhouders, imkers en honingliefhebbers moeten weten over honing in 1 avond verteld door Klaas Sluiman, lid van NBV afdeling Zuidlaren en secretaris van Stichting Bijkersgilde. De heer Sluiman is tevens onder meer Honingkeurmeester, Bijenteeltleraar A & B en Bijengezondheidsspecialist. 

Het bestuur van Groep Noord-Holland heeft voor alle NBV-leden in de regio deze interessante lezing georganiseerd, voorafgaand aan de cursus tot Honingkeurmeester in 2014. Wanneer u geen lid bent van de NBV en toch de avond wilt bijwonen, dan kun u zich aanmelden bij de secretaris (zie contactgegevens in de rechterkolom van deze webpagina).

Klaas Sluiman zal ons meevoeren langs de geschiedenis en de doelstellingen van het Bijkersgilde in Nederland, ons alles vertellen over het product honing in binnen- en buitenland en over de voedingswaarden, de toepassingen, de prijs en de kwaliteit. Vanzelfsprekend komt aan bod wat de gewone imker kan doen om betere honing op de markt te zetten en wat de rol van Honingkeurmeesters daarbij is.

Natuurlijk is er op de avond volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten en andere bijenhouders en imkers in de regio te ontmoeten. In de pauze is er een verloting onder leiding van uw voorzitter Gerrit Prins met dit jaar wel een aantal zeer verrassende prijzen. Als u uw hobby serieus neemt dan mag u deze leerzame avond zeker niet missen.

HIER MOET JE GEWOON BIJ ZIJN !!!


« terug naar het overzicht

Contactgegevens

informatie over Groep Noord-Holland
Annemieke Timmerman
telefoon 06 1098 1271
imkermiek@gmail.com