Bijenmarkt Beemster VERNIEUWD

Datum: zaterdag 6 april 2013 (10:00 tot 16:00)
Plaats:Beemster

Noteer deze gegevens in uw agenda zodat u dit unieke evenement niet zult missen: de vernieuwde bijenmarkt vindt plaats in en om  ‘De Kerckhaen’, Jisperweg 57, 1464 NG West Beemster, zaterdag 6 april 2013 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Groep Noord-Holland bereidt de bijenmarkt voor. Lees de toelichting van de marktmeester en hou deze pagina in de gaten voor laatste ontwikkelingen!

Praktische zaken

Met de plattegrond van buurtschap Westbeemster is de marktplaats op het Kerkplein en de parkeerplaats op het Zandveld te vinden. Een buurtbus uit Purmerend stopt bij de kerk. De marktmeester wijst de stands en kramen binnen en buiten toe, volgens de impressie van de marktplaats. Deelnemers hebben van 8.30 uur tot 9.45 uur de tijd om in te richten en hun auto's te parkeren op het Zandveld. Stands en kramen zijn vanaf 10.00 uur open voor publiek. 

Lezingen

Actualiteiten rond de lezingen zullen aangekondigd staan op het mededelingenbord bij de kleine zaal. Onder voorbehoud is het programma met de lezingen als volgt:
10.00 uur Garry van der Zee – Project bijenbestuiving fruitteelt West-Friesland
11.00 uur Frens Pries – Deformed Wings Virus
12.00 uur Baldi Dekker – International Meeting of Young Bee Keepers Tsjechie 
14.00 uur Elbert Hogendoorn – Propolis
15.00 uur Jelle Kampen – Bijengezondheid

Op de markt voor elk wat wils.....

In de kleine zaal interessante lezigen, in de grote zaal enkele kramen en ruimte voor de kinderen. Op het podium een doorlopende voorstelling met beelden en films over bijenteelt, drachtplanten en honing. Maya de Bij is er ook! En de inwendige mens hoeft in de voorraadkamer niets te kort te komen met vaste en vloeibare producten. Buiten als vanouds drachtplanten en honing, nieuwe en gebruikte imkersmaterialen en aanverwante artikelen. In de BEE-Buzz is allerlei informatie te verkrijgen. 

De deelnemers aan de markt zijn: Beelease, Bijenhuis, Bijenlint, Bijkersgilde, De Johanneshof, De Werkbij, Gastvrij voor de Bij, Honingheerlijkheden, Imkerij Regina, Bijenhuis Domus Innominis Oostzaan, Vereniging van Carnica Imkers, Vlinderstichting / Vlinderwerkgroep Hoorn en misschien nog anderen. Er is voor elk wat wils.

Primeur is deze keer, dat afdelingen van Noord-Holland hun 'specialiteiten' laten zien, waarmee ze zich onderscheiden van andere afdelingen. Zo zijn er demonstraties was smelten, raten walsen, kaarsen maken, korfvlechten. Er zijn demonstratiekasten met bijenvolken en voor koninginnenteelt. Imkers vertellen aan de kraam over Bijen en Hommels, Samenwerking tussen tuinbezitters en bijenhouders, Honingkeuren en over meer projecten. Groep Noord-Holland vraagt aan alle imkers: Zet je bijen op de kaart!

 


« terug naar het overzicht