Beemster Bijenmarkt 2022 en Noord-Hollandse imkersdag

Datum: zaterdag 7 mei 2022 (09:00 tot 14:00)
Plaats:De Kerckhaen
Jisperweg 57
1464 NG Westbeemster

 

DRIE MAAL IS SCHEEPSRECHT !!!!! 

Na 2 afgelastingen in 2020 en 2021 vindt weer onze grandioze Beemster Bijenmarkt plaats, voor bijenhouders, imkers, niet-imkers en andere belangstellenden in en om het gebouw De Kerckhaen. Het marktteam is volop aan het organiseren. Wil je meedoen en het staat er nog niet bij, meld je dan! 

De bijen roepen!
De Noord-Hollandse imkerij komt in Westbeemster 
voor de 8ste keer bijeen, nu bij de nieuwe uitbater van De Kerckhaen. De succesformule van de markt is minstens 71 keer bewezen: lezingen, demonstraties, workshops, keuring bijenproducten, (veel) praattafels en kramen binnen en buiten, van imkerverenigingen, individuele bijenhouders, tuinders en diverse ondernemers. Ook nu maken we weer een aantrekkelijke markt voor iedereen! 

Op de kramen binnen en buiten 
Kopen/verkopen, leren/onderwijzen, een bijenvolkje of drachtplanten op de kop tikken of van de hand doen of gewoon lekker kletsen over bijen. Op de BeeSupport kraam uitleg en registratie belangstelling voor de Apimondia 2024 in Amsterdam. Zelf bijen en stuifmeel onderzoeken door de microscoop. Levende bijen zien in een demonstratiekast. Ook de wasstraat is er, je kunt er proberen een eigen wasplaat te maken. Voor elk wat wils! 

Start voor publiek om 9:00 uur!
Verhandelen van bijenvolken start eerder, neem over standplaats en voorwaarden contact op met het marktteam. 

Meedoen aan de keuring bijenproducten? 
Inzenden ± 8:00 tot 10:00 uur, alle bijenproducten. Honing: inleveren twee identieke potjes met etiket, bij voorkeur 450 gram. De keuring in de kleine zaal is voor iedereen te volgen. De meetkist voor onderzoek aan honing wordt ingezet. Geldig is Keuringsreglement 2015Coordinatie van de professionele keuring is in handen van Jeltje en Pieter, cursisten van de opleiding keuren mee. Ook het publiek keurt mee, de proeverij staat onder leiding van Denhard.   

Lezingen en programma binnen  
Helaas geen lezingen dit jaar, vanwege allerlei oorzaken, waaronder positieve coronatest van een der sprekers. Er wordt natuurlijk wel kond gedaan van de uitslag van de Keuring Bijenproducten, rond 13:00 uur.  

Locatie, openbaar vervoer/parkeren, geld/pinnen, opbouw/afbouw
Op de plattegrond van buurtschap Westbeemster vind je de marktplaats op het Kerkplein en de parkeerplaats op het Zandveld. Marktmeesters Marianne Eekhof en Gerrit Prins wijzen stands en kramen binnen en buiten toe, volgens de impressie van de marktplaats. Deelnemers en imkers richten kramen in van 7.30 uur - 8.45 uur en parkeren auto's bij de markt of op het Zandveld. Stands en kramen zijn vanaf 9.00 uur open voor publiek. Wil je markthandelen, neem ouderwets contant klein geld mee. De dichtstbijzijnde pinautomaat in op 3 km afstand in Middenbeemster. Let op: Buurtbus Beemster, lijn 416 is deels belbus geworden.

Meer informatie, deelnemen?
Belangstelling om deel te nemen met een activiteit? Wil je een plek of kraam huren? Neem dan contact op via de contactgegevens of direct/via je afdeling met een der leden van de marktcommissie.« terug naar het overzicht