Beemster Bijenmarkt 2019 en Imkersdag

Datum: zaterdag 4 mei 2019 (09:00 tot 14:00)
Plaats:De Kerckhaen
Jisperweg
Westbeemster

Voor bijenhouders, imkers, niet-imkers en andere belangstellenden is er de eerste zaterdag van mei weer een grandioze Beemster Bijenmarkt in en om gebouw De Kerckhaen.

Dit jaar voor de 70ste keer Bijenmarkt boven het IJ!
In 1949 vond de eerste Beemster Bijenmarkt plaats in Purmerend. Na een periode in Middenbeemster met ingang van 2013 in het prachtige Westbeemster. Weet je uit eigen geheugen mooie imkersverhalen, heb je documenten of imkerassesoires uit die tijd, meld je dan bij ons. We zijn heel benieuwd naar meer geschiedenis van onze markt!

LET OP: we starten dit jaar een uur eerder, dus om 9:00 uur!
Bij  herhaling gevraagd door bezoekers, kraamhouders, leraren bijenteelt en hun cursisten. Dus nu echt geen excuus om niet te komen omdat je cursus hebt. Tevens een beter tijdstip om bijenvolken te verhandelen of aan te schaffen. Wil je een volk verkopen, neem dan contact op met het markteam over standplaats en voorwaarden.

Kramen binnen en buiten
De markt is nu al goed gevuld, het beloofd weer een veelzijdige markt te worden! Heb jij nu ook belangstelling voor een commerciele kraam of wil je met je imkervereniging informatie over bijen, planten, bijenhouden, bijenproducten of bijenteelt verspreiden, neem contact op met het marktteam. Gebruik het mailadres van de contactpersoon (rechtsboven) om je ideeen vorm te geven, om je belangstelling kenbaar te maken en om de mogelijkheden te bespreken. Deze keer roepen we leden en afdelingen op om CREATIEF te zijn: uitvindingen, boeken, workshops, demonstraties, knutselen, verhalen, zang, muziek: net als voor de bijen is voor onze markt diversiteit broodnodig! Kijk voor INSPIRATIE naar vorige markten, de link staan bij HOME (linksboven).

Keuring bijenproducten
Verschillende soorten honing, was, propolis, mede, gebak en andere bijenproducten worden gekeurd. De keurmeesters van het Bijkersgilde kunnen u alles vertellen over de kwaliteit, kleuren, geuren en smaken en de manieren van meten en beoordelen. Natuurlijk kan het publiek zelf een oordeel vellen in de proeverij. Meld je met vragen over keuringsvereisten bij de contactpersoon.

Lezingen en programma binnen 
Dit jaar 2 lezingen in de kleine zaal. Gezien groeiende belangstelling 2 euro entree per lezing. Ook in de grote zaal weer veel interessants, informatiefs en wetenswaardigs.

10:00 - 11:00 uur – Biologisch Dynamisch Imkeren door Arnoud Sap
11:30 - 12:30 uur – Biodiversiteit door Aat Rietveld
13:00 - 13:30 uur – Bekendmaking uitkomsten keuring Bijenproducten door Jan Hendriks 

Locatie, openbaar vervoer/parkeren, geld/pinnen, opbouw/afbouw
Op de plattegrond van buurtschap Westbeemster vind je de marktplaats op het Kerkplein en de parkeerplaats op het Zandveld. Marktmeester Gerrit Prins wijst stands en kramen binnen en buiten toe, volgens de impressie van de marktplaats. Deelnemers en imkers richten kramen in van 7.30 uur - 8.45 uur en parkeren auto's bij de markt of op het Zandveld. Stands en kramen zijn vanaf 9.00 uur open voor publiek. Wil je markthandelen, neem dan contant klein geld mee. De dichtstbijzijnde pinautomaat in op 3 km afstand in Middenbeemster. Let op: Buurtbus Beemster, lijn 416 is dit jaar deels belbus geworden.

Meer informatie
Marktorganisatie Annemieke Timmerman, telefoon 06 1098 1271, mail a-timmerman@hetnet.nl


« terug naar het overzicht