Beemster Bijenmarkt 2019 en Imkersdag

Datum: zaterdag 4 mei 2019 (09:00 tot 14:00)
Plaats:De Kerckhaen
Jisperweg 57
1464 NG Westbeemster

Voor bijenhouders, imkers, niet-imkers en andere belangstellenden is er de eerste zaterdag van mei weer een grandioze Beemster Bijenmarkt in en om gebouw De Kerckhaen.

Dit jaar voor de 70ste keer Bijenmarkt boven het IJ!
In 1949 vond de eerste Beemster Bijenmarkt plaats in Purmerend. Na een periode in Middenbeemster met ingang van 2013 in het prachtige Westbeemster. Weet je uit eigen geheugen mooie imkersverhalen, heb je documenten of imkerassesoires uit die tijd, meld je dan bij ons. We zijn heel benieuwd naar meer geschiedenis van onze markt!

LET OP: we starten dit jaar een uur eerder, dus om 9:00 uur!
Bij  herhaling gevraagd door bezoekers, kraamhouders, leraren bijenteelt en hun cursisten. Dus nu echt geen excuus om niet te komen omdat je cursus hebt. Tevens een beter tijdstip om bijenvolken te verkopen of aan te schaffen. Wil je wat dan ook verhandelen, neem dan contact op met het markteam over standplaats en voorwaarden.

Kramen binnen en buiten
U bent allen van harte uitgenodigd om te bezoeken of te participeren. Kopen/verkopen, leren/onderwijzen, een interessante lezing volgen (Bio-logisch imkeren en Bio-divers tuinieren) of zelf onderzoek doen, een bijenvolkje of drachtplanten op de kop tikken of van de hand doen, je honing laten keuren: er is ook dit jaar weer van alles te doen op onze imkersmarkt. De wasstraat is er, er zal een microscopentafel zijn en de meetkist voor onderzoek aan honing wordt opengemaakt. De markt is goed gevuld, het beloofd weer een veelzijdige markt te worden!

Voor bestellingen van imkermaterialen kunt u van tevoren contact opnemen met Imkerwinkel.nl of met Bijenkasten.nl.  

Keuring bijenproducten
De keurmeesters van het Bijkersgilde laten het publiek de ingemaakte zon proeven, vertellen u over de kwaliteit, kleuren, geuren en smaken en tonen u de manieren van meten en beoordelen van veel bijenproducten.

Meedoen? Doen! Inzenden van 09.00 uur tot 10.00 uur, inleveren twee identieke potjes honing met etiket (500 gram, 450 gram of 250 gram). Geldig is Keuringsreglement 2015 en voor categorie 18 (korf) wordt een eigen formulier gebruikt. Coordinatie keuring: Jan Hendriks, mail: jp.hendriks@quicknet.nl, telefoon: 072 5642921. 

Lezingen en programma binnen 
Gezien groeiende belangstelling 2 euro entree per lezing. Kaarten tot 10 minuten voor aanvang lezing verkrijgbaar bij de deur van de grote zaal, bij de FEESTKRAAM van groep Noord-Holland. 

10:00 - 11:00 uur – Biologisch Dynamisch Imkeren door Arnoud Sap
11:30 - 12:30 uur – Biodiversiteit door Aat Rietveld
13:00 - 13:30 uur – Uitslag keuring Bijenproducten door Jan Hendriks 

Locatie, openbaar vervoer/parkeren, geld/pinnen, opbouw/afbouw
Op de plattegrond van buurtschap Westbeemster vind je de marktplaats op het Kerkplein en de parkeerplaats op het Zandveld. Marktmeester Gerrit Prins wijst stands en kramen binnen en buiten toe, volgens de impressie van de marktplaats. Deelnemers en imkers richten kramen in van 7.30 uur - 8.45 uur en parkeren auto's bij de markt of op het Zandveld. Stands en kramen zijn vanaf 9.00 uur open voor publiek. Wil je markthandelen, neem dan contant klein geld mee. De dichtstbijzijnde pinautomaat in op 3 km afstand in Middenbeemster. Let op: Buurtbus Beemster, lijn 416 is dit jaar deels belbus geworden.

Meer informatie
Marktorganisatie Annemieke Timmerman, telefoon 06 1098 1271, mail a-timmerman@hetnet.nl


« terug naar het overzicht