Thema-avond - Internettoepassingen en Propolis

Datum: vrijdag 6 november 2015 (19:00 tot 22:30)
Plaats:De Kerckhaen
Jisperweg 57
1464 NG Westbeemster

Voor de thema-avond hebben wij twee interessante lezingen op het programma voor alle NBV-leden en hun gasten in de regio. Ben je geen lid en wil je toch komen: dat kan! Meld je dan per mail met vermelding telefoonnummer aan bij de secretaris (kolom rechtsboven). Zorg dat je op tijd binnen bent, zaal is open vanaf 19:00 uur. 

± 19:30 uur - Frank Moens - NBV website & Bijenkennisnet 
Het gebruik van allerlei online Internet toepassingen neemt de laatste jaren ook binnen de NBV toe. Communicatiemedewerker Frank Moens heeft verschillende systemen onder zijn hoede. Voorzien van wifi-verbinding, laptop, muis en beamer gaat Frank voor de pauze nader in op het afdelingenoverzicht op NBV-website en op de intranetfunctie die ons ten dienste staat binnen BijenkennisNET. Met het afdelingenoverzicht kunnen we ons als vereniging goed presenteren voor de buitenwereld. Het intranet in BijenkennisNET is vooral bedoeld voor interne communicatie binnen allerlei soorten groepen. Laat u verrassen als het een eerste kennismaking is. Hebt u al ervaring opgedaan, dan brengt deze voordracht u misschien weer een stap verder in het gebruik.

PAUZE

± 20:45 uur - Annette van der Knaap - Propolis 
Propolis wordt gemaakt door bijen uit harsachtige stoffen die zij verzamelen uit de toppen van bomen. Wereldwijd zijn op tientallen universiteiten, honderden medische onderzoeken gedaan naar de geneeskrachtige werking van propolis. In Nederland gebeurt dat niet zo veel (voornamelijk praktisch onderzoek in huisartspraktijken).  Dat onderzoek in Nederland blijft mogelijk uit, omdat getwijfeld wordt aan de continuïteit van de samenstelling van ‘t natuurproduct. Om toch profijt te hebben van buitenlandse research resultaten, is onderzocht hoe constant de samenstelling van Vlaamse en Nederlandse propolis is, en op welke van de landen met medische research ‘onze’ propolis het meeste lijkt. De resultaten van dit onderzoek (waar ook Noord-Hollandse imkers aan hebben meegewerkt) worden gepresenteerd en daarnaast komen ervaringen over propolis verwerken aan bod.

BIJPRATEN en VERLOTING
Natuurlijk is er in de pauze en na de lezingen volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten en om andere bijenhouders en imkers in de regio te ontmoeten. 

Tot vrijdag 6 november 2015!
DAAR  MOET  JE  GEWOON  BIJ  ZIJN !!!


« terug naar het overzicht